Voluit Leven

Psychische en lichamelijke klachten zijn ingrijpend en kunnen leiden tot verzet. Dit verzet staat ons geluk in de weg en problemen als somberheid en machteloosheid kunnen zich opstapelen.

Wat zou er gebeuren wanneer we onze aandacht en energie richten op wat we belangrijk vinden? Op mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden?

De training Voluit Leven speelt hierop in: voor mensen die zoeken naar aanvaarding van hun psychische en lichamelijke klachten die zich graag gelukkig en tevreden willen voelen. Voor mensen die (weer) willen ontdekken wat zij belangrijk vinden in het leven en hoe zij hierop kunnen koersen.

Inhoud:

De training is gebaseerd op Acceptance & Commitment Therapie (ACT) en bestaat uit 3 delen.

  • In het eerste deel onderzoek je welke pogingen je hebt gedaan om van je klachten af te komen en controle te krijgen op je pijn en leed; zoals hard werken, vermannen, terug trekken. Dit staat haaks op “voluit leven” en heeft slechts een kortdurend effect.

  • In het tweede deel ervaar je dat er andere manieren zijn om met klachten om te gaan. Je oefent met het toestaan van onplezierige ervaringen, waardoor je ruimte creëert om te onderzoeken wat je belangrijk vindt in het leven.

  • In het derde deel ontdek je wat jou voldoening en ruimte geeft en hoe je dit in je dagelijkse leven kunt inzetten. Je leert energie steken in zaken die er voor jou toe doen.

Kijk voor trainingsdata in onze agenda.

Meer informatie kan je lezen in onze flyer.