Rutger Sinnema

cognitieve gedragstherapie, psycholoog in opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog

Wie is Rutger?

Rutger is nieuwsgierig, leergierig en enthousiast. Op dit moment volgt hij de opleiding tot GZ-psycholoog. Hij is opgegroeid in Friesland en is als psycholoog afgestudeerd in Rotterdam en heeft daar de afgelopen jaren ook als psycholoog gewerkt. Rutger is in zijn vrije tijd graag aan het reizen, koken en in de natuur. Op die momenten kan hij genieten van de kleine dingen. Tegelijkertijd houdt hij van overweldigende concerten. De wisselingen in prikkelingen en ervaringen brengen een hoop rust en plezier in zijn leven. Stilzitten is eigenlijk niks voor Rutger, maar soms nou eenmaal even nodig!

Op dit moment bezoek jij deze pagina mogelijk ook uit nieuwsgierigheid. Mogelijk zoek je een behandelaar die jou kan gaan helpen met jouw vraagstukken, klachten of problemen, zodat jij de draad zelf weer kunt oppakken. In de doelgerichte behandelingen bij Rutger komt het open en leergierige karakter van hem terug, hij vindt het belangrijk dat jullie elkaar leren kennen en hij wil er naar toewerken dat je samen met hem in een leermodus terecht kan komen. Hij zal met jou onderzoeken wat jij nodig hebt om verder te komen en hoe je dit kunt bereiken. Iedere klacht vraagt om een andere aanpak en samen bepalen jullie welke aanpak voor jou werkzaam kan zijn. Rutger heeft daarbij de kennis over het aanleren van vaardigheden, jij hebt de kennis over jouw probleem, klacht of vraagstuk. Sommige mensen zitten al in de leermodus en voor anderen levert dat nog veel spanning op. Die spanning ziet Rutger als een signaal, ‘we zitten dan op het goede spoor om in de leermodus terecht te gaan komen’. Soms blokkeren mensen door spanning en ook dan blijft Rutger met jou onderzoeken wat jij nodig hebt om verder te komen. Hij hoopt samen met jou te bereiken dat je uiteindelijk op een uitdagende en speelse manier met een portie gezonde spanning en plezier durft te gaan leren en ontdekken, zodat jij aan de doelen kunt werken zoals jij die wenst.

Rutger heeft regelmatig plek voor nieuwe intakes, dus mocht je na het lezen van deze pagina kennis willen maken met hem stuur gerust een e-mail. Rutger werkt op woensdag en vrijdag overdag, en op dinsdag en donderdag in de middag- en avonduren.

Expertise

  • Psycholoog in opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog
  • Psychologische behandelingen (Spreekt: Fries, Nederlands en Engels)
  • Psychologische onderzoeken, expertise en assessment
  • Cognitieve Gedragstherapie
  • Online behandelingen
  • Problemen rondom “(seksuele) geaardheid – identiteit”