Lammie van Engen

emdr, gz psycholoog, psychotherapeut, schematherapeut, traumabehandeling

Wie is Lammie?

Haar inspiratie haalt zij uit al het dagelijkse dat zo bijzonder is: haar zoon, haar vriend, haar familie, haar vrienden, haar collega’s, haar cliënten, haar sportmaatjes, haar boekenclub en ga zo maar door. In die ontmoetingen wordt zij gevoed door de gesprekken die ontstaan, door de verschillen in denken en voelen, door de liefde, de wijsheid, de lol, het plagen en het spel. Zij leert van de verschillen die ze ervaart en juist daar waar het schuurt en wringt, gaat ze leren en groeien. Lammie houdt ervan om zichzelf uit te dagen door het doen van nieuwe dingen. Zo is zij op haar ‘ouwe dag’ lekker gaan voetballen, terwijl ze van oorsprong een volleyballer is.

Het allerbelangrijkste in de behandeling vindt zij het contact tussen jou als cliënt en haarzelf. Er is een wederzijdse klik nodig om tot een goede samenwerking te komen en Lammie gebruikt haar eigen wijsheid om op een veilige manier feedback te geven.

Expertise

  • Psychotherapeut
  • GZ-psycholoog
  • Schematherapeut (senior)
  • Praktijkopleider voor GZ-psychologen

Lammie heeft de basis- en vervolgopleiding in de cognitieve gedragstherapie gevolgd. Daarna heeft zij de 4-jarige opleiding tot pesso-therapeut gevolgd en is zij schematherapeut. Zij is getraind in EMDR (basis en vervolgcursus door Erik ten Broeke en Ad de Jongh), in de Acceptance and Commitment Therapie (ACT; bij onder andere chronische pijn) en is door Jan Derksen (psycho analyticus) met betrekking tot de kortdurende psychodynamische psychotherapie. Inmiddels heeft zij de opleiding tot psychotherapeut afgerond.

Zij maakt van al deze kennis en kunde gebruik in haar behandelingen maar de focus ligt vooral op de Schematherapie in combinatie met EMDR binnen de context van voornamelijk individuele psychotherapie. Psychotherapie is een vorm van behandeling waarbij de focus niet op de klachten is gericht, maar op de onderliggende mechanismen die de klachten veroorzaken of in stand houden. Wanneer klachtgerichte behandelingen onvoldoende werken kan psychotherapie een oplossing bieden. Doelstelling daarbij is om overlevingsmechanismen te ontdekken die groei, ontwikkeling en goede verbindingen in de weg staan. Naast het ontdekken van deze mechanismen is het doel om gezond gedrag te gaan ontwikkelen zodat je beter in je eigen en andermans behoeften kunt voorzien. De relatie met de psychotherapeut biedt een veilige context om te ontdekken en te oefenen.
Lammie geeft naast individuele psychotherapie ook met regelmaat kortdurende groepstherapie. De methode die ze daarbij hanteert is de Schematherapie.

Voor het kwaliteitsstatuut van Maarsingh en van Steijn Leeuwarden klik hier. Een persoonlijk statuut van Lammie is op te vragen via ons secretariaat.

Haar BIG-nummer is 09061685825