Onbevangen in en voor de groep

Introductie
Sociale angst, introversie, een slechte ervaring, podiumangst, gebrek aan vaardigheden, het kunnen allemaal oorzaken zijn waarom er spanningen worden ervaren in of voor een groep. Deze training is voor mensen die spanningen ervaren om iets in een groep of voor een groep te zeggen. Dit kan in de vorm van een opmerking tijdens een vergadering zijn of het geven van een presentatie.

Werkwijze
De training kent een combinatie van theorie en praktijk. Tussen de trainingen zit steeds 2 weken zodat er gereflecteerd kan worden en het geleerde in de praktijk kan worden uitgeprobeerd. Tussen de laatste twee bijeenkomsten zit 1 maand, waarbij deze laatste bijeenkomst bedoeld is om successen en eventueel terugval te bespreken. Een dergelijke bijeenkomst werkt bovendien als stok achter de deur om met nieuwe gedragspatronen te blijven oefenen.

Beoogde doelen
Iedere deelnemer maakt zijn eigen specifieke doelen. Na de training heeft iedere deelnemer:

• inzicht in de eigen gedachten en gedrag
• vaardigheden in het praten in een groep
• vaardigheden in het praten voor een groep
• vaardigheden in het maken van contact met anderen

Verwijzing
Aanmelding kan via de werkgever plaatsvinden of op persoonlijke titel. Ook kan verwijzing via de huisarts plaatsvinden
(er moet dan sprake zijn van een specifieke sociale angststoornis) en dan kan de training vergoed worden vanuit de zorgverzekeraar.

Aantal deelnemers en kosten
De training gaat van start bij een groep van 4 mensen. De kosten voor de training bedragen €700,-.

Trainingsduur, tijdstip, locatie & trainers
De training bestaat uit 8 sessies. De training wordt verzorgd door psycholoog en trainer Karen Rosier-Brattinga en enkele sessies worden verzorgd door Provocatief coach en trainer Jeroen Stek.

Programma

  • Startdatum dinsdag 8 september 2020

    | Data: dinsdag 8 en 22 september, 6 en 20 oktober, 3 november en 17 november, 1 december 2020 en een terugkomochtend op 2 februari 2021. Trainers; Karen Rosier-Brattinga en Jeroen Stek.
    • /