Lammie van Engen

emdr, gz psycholoog, pessotherapeut, traumabehandeling

Wie is Lammie?

Haar inspiratie haalt zij uit al het dagelijkse dat zo bijzonder is: haar zoon, haar vriend, haar familie, haar vrienden, haar collega’s, haar cliënten, haar sportmaatjes, haar boekenclub en ga zo maar door. In die ontmoetingen wordt zij gevoed door de gesprekken die ontstaan, door de verschillen in denken en voelen, door de liefde, de wijsheid, de lol, het plagen en het spel. Zij leert van de verschillen die ze ervaart en juist daar waar het schuurt en wringt, gaat ze leren en groeien. Lammie houdt ervan om zichzelf uit te dagen door het doen van nieuwe dingen. Zo is zij op haar ‘ouwe dag’ lekker gaan voetballen, terwijl ze van oorsprong een volleyballer is.

Het allerbelangrijkste in de behandeling vindt zij het contact tussen jou als cliënt en haarzelf. Er is een wederzijdse klik nodig om tot een goede samenwerking te komen en Lammie gebruikt haar eigen wijsheid om op een veilige manier feedback te geven.

Expertise

  • GZ-psycholoog in opleiding tot psychotherapeut
  • Traumabehandeling
  • Behandeling van chronische pijnklachten
  • EMDR
  • Praktijkopleider voor GZ-psychologen

Lammie heeft de basis- en vervolgopleiding in de cognitieve gedragstherapie gevolgd. Daarna heeft zij de 4-jarige opleiding tot pesso-therapeut gevolgd en zij is schematherapeut. Zij is getraind in de Acceptance and Commitment Therapie (ACT; bij onder andere chronische pijn) en is door Jan Derksen (psycho analyticus) getraind in de kortdurende psychodynamische psychotherapie. Zij behandelt veel mensen met PTSS klachten door onder andere EMDR te gebruiken of andere exposure technieken.
Op dit moment is Lammie in opleiding tot psychotherapeut bij het PPO in Groningen.

Bij Maarsingh en van Steijn doet zij naast individuele trajecten ook psychologische expertises. Zij doet dan onderzoek naar onder andere de klachten, de manier van omgaan met de klachten en de sterke en zwakke kanten in de persoonlijkheid. Ze geeft vervolgens advies op maat met betrekking tot behandeling.

Naast haar werk als GZ-psycholoog is zij ook actief op het gebied van Arbeid en Organisatie. Zij vindt die afwisseling heel erg verfrissend en gebruikt vooral kennis uit de positieve psychologie om mensen te coachen en heeft tegelijkertijd veel profijt van haar kennis als GZ-psycholoog/pessotherapeut/schematherapeut. Zij kan snel schakelen tussen daar waar het gaat om het aanleren van nieuwe vaardigheden (training en coaching) en daar waar het gaat om behandeling en therapie (het opruimen van belemmeringen en blokkades om vrij te kunnen functioneren).

Zij coacht mensen in hun werk wanneer ze bijvoorbeeld vastlopen of wanneer ze merken dat ze niet het beste uit zichzelf halen. Dit kan heel divers zijn. Zij ziet mensen met klachten van overspanning of burnout waarbij het patroon bijvoorbeeld is dat ze te veel eisen van zichzelf en/of zichzelf teveel opofferen. Zij ziet ook cliënten die niet goed met conflicten om kunnen gaan. Zij komt daarbij vaak het patroon tegen dat mensen bij een verschil in belang onder of boven iemand gaan staan. Zij leert ze om in plaats daarvan naast de ander te gaan staan om samen tot betere oplossingen te komen. Hierbij is juist het verschil in belang interessant en nodig.

Regelmatig vragen medewerkers, managers en leidinggevenden ook training en coaching omdat ze op een hoger niveau willen komen in hun manier van communiceren of in het goed gebruiken van talenten. Hoe word je een zogenaamd topteam, waarbij je alle verschillen goed gebruikt en effectief inzet. Hoe leer je veilig communiceren waarbij je de relatie positief voedt en tegelijkertijd duidelijk kunt zijn op je eigen belangen. De vragen zijn dan gericht op ontwikkeling en groei. De beantwoording van deze vragen is altijd op maat. De aanpak kan zowel op individueel niveau alsmede in groepsverband zijn.

Voor het kwaliteitsstatuut van Maarsingh en van Steijn Leeuwarden klik hier. Een persoonlijk statuut van Lammie is op te vragen via ons secretariaat.

Haar BIG-nummer is 09061685825