Webinar 11 juni: Veiligheidsgedrag, is dat wel zo veilig?

Waarom veiligheidsgedrag je uiteindelijk onveilig maakt.
We starten met korte introductie van onze charmante gastheer Brent Maarsingh.

Daarna start Bernard Maarsingh met wat basiskennis over stress en het vermijden daarvan en wat dat te maken heeft met neuroplasticiteit. Dit is het vermogen van onze hersenen om nieuwe verbindingen aan te maken en zichzelf gezond en fit te houden. Stress vermijden lijkt immers zo logisch, wie wil er nou stress meemaken? Maar zovéél mogelijk veiligheid zoeken, heeft nogal wat gevolgen.

Vervolgens pakt prof. Wim Veling, de man die VR games met succes toepast bij psychotische stoornissen, het stokje over. Hij maakt duidelijk dat het zelfs bij de meest heftige stoornissen zo is dat veiligheidzoekend gedrag je juist onveilig maakt van binnen.

We sluiten af met vragen en discussie, dus bereid je voor. Hoe? Nou, bijvoorbeeld door deze Ted-lezing te bekijken van Michael Merzenich, één van de iconen achter dat idee dat onze ‘hersenen zichzelf herbedraden’: Naar TED

dr. Wim Veling is o.a. is adjunct hoogleraar Psychiatrie RUG/UMCG. Zijn onderzoekslijn betreft de sociale context van psychose, met als aandachtsgebieden psychiatrische epidemiologie, global mental health en virtual reality toepassingen.

Bernard Maarsingh is o.a. klinisch psycholoog en hoofddocent Management en Innovatie aan de RUG/ PPO. Hij is de bedenker van Stressjam VR en een autoriteit op hoe we ons stresssysteem en ons brein kunnen ontdekken en trainen.

Aanmelding verloopt via Jamzone University en kan via deze link.

maarsingh-en-van-steijn-bernard-maarsingh-en-prof-wim-veling-tmb-1200