Expositie 'Abstract Inspiration' vanaf 15 juli 2019

Nieuwe expositie

Van 15 juli tot en met 25 oktober 2019 exposeert Albertus Johannes uit Groningen in het sfeervolle, monumentale pand van Maarsingh & van Steijn, Bollemanssteeg 64, in de historische binnenstad van Leeuwarden. Een inspirerende locatie, waar verleden - klassieke architectuur - en heden - abstracte kunst - naadloos in elkaar overvloeien.

Na 33 jaar in de optiekbranche te hebben gewerkt besloot Albertus Johannes (Leiden, 1949) het roer om te gooien en abstract te gaan schilderen. Sinds 2011 heeft hij in het Groningse Haren zijn eigen atelier: Atelier Albertus. De werken van Albertus zijn vooral levendig en inspirerend.

“De vrijheid die ik tijdens het schilderen ervaar spreekt mij enorm aan. Iedere verflaag die ik aanbreng op het doek inspireert mij om verder te gaan met een volgende laag. Op die manier ontstaat er al schilderend een bepaalde structuur. Iedere verflaag vertelt zijn eigen verhaal. Ik maak gebruik van verschillende materialen die mijn werk levendiger maken, zoals zand, gips en cement. Zo vormt ieder werk een unieke weergave van technieken en materialen, maar ook van mijn gevoelens en emoties die ik tijdens het schilderen ervaar. Ik ben benieuwd welke van mijn ruim 25 geëxposeerde werken u weten te inspireren. Dus kom vooral eens langs en kijk en oordeel zelf!”

Behalve in zijn eigen atelier exposeert Albertus regelmatig tijdens kleinschalige kunstevenementen in Groningen en Drenthe. Ook schildert hij werken in opdracht en wordt hij steeds vaker gevraagd om te exposeren bij lokale galeriehouders en sociaal-maatschappelijk bewogen en/of betrokken bedrijven en instellingen. Van kerk tot bibliotheek. Kijk voor een sfeerimpressie van zijn werk ook eens op www.atelieralbertus.nl.

Abstract Inspiration - by Albertus Johannes
15 juli - 25 oktober 2019
maandag t/m vrijdag van 9.00 - 16.00 uur.

maarsingh-en-van-steijn-kunst-juli-2019-2-tmb-600